Varför ska jag anlita Edward & Partners?
Vi är den personliga mäklaren som alltid gör det lilla extra för dig som kund. I vårt arbete lämnas ingenting åt slumpen. Vi är resultatorienterade och har full fokus på din affär och vi vet hur vi maximerar potentialen för din försäljning. För oss är det viktigt att bygga långsiktiga relationer och vi är måna om du som kund känner dig nöjd. Därför är vi alltid flexibla, lyhörda och tillgängliga. På Edward & Partners strävar vi efter att ständigt ligga i framkant och vara en nytänkande fastighetsförmedling.

Det står att ni är verksamma på Östermalm, i Vasastan och på Kungsholmen men jag bor i ett annat område. Säljer ni överallt?
Ja! Vi är experter på innerstan men vår kunskap sträcker sig över hela Stockholm och vi förmedlar gärna bostäder över hela länet.

Höjer styling värdet på min lägenhet?
Styling kan göra stor skillnad för slutpriset och vi rekommenderar styling i de allra flesta fall. Inte för att vi vill ändra på din bostad utan för att professionell styling framhäver och förstärker ditt hems främsta kvaliteter och gör det lättare för potentiella köpare att föreställa sig att bo där. På Edward & Partners samarbetar vi med marknadens bästa stylister just för att maximera bostadsförsäljningens potential.

Ska man köpa eller sälja först?
Det beror på din ekonomi, och varje bostadsaffär är unik. Att köpa först kan vara bekvämt då du kan göra eventuella renoveringar utan att behöva ett kostsamt mellanboende, men det innebär även en dubbel boendekostnad under en period. Att sälja först ger en tydlig bild av vilken budget du har för ditt nästa boende. Är du osäker på vilket alternativ som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Hur är kvadratmeterpriset för större lägenheter respektive små just nu?
Små lägenheter har länge haft ett högre kvadratmeterpris, men under pandemin ökade efterfrågan på större lägenheter. Marknaden är i konstant rörelse, så för en dagslägesanalys är det bästa att kontakta oss direkt så att vi kan ge dig en korrekt nulägesbild.

Vad är det för skillnad på en äkta och en oäkta förening?
Skatteverket kan man förenklat säga att mer än 40 % av intäkterna ska komma från t ex hyreslägenheter, hyreslokaler eller månadsavgifter från juridiska personer som äger bostadsrätter i föreningen. Det innebär bland annat ovanligt låga månadsavgifter för bostadsrättsinnehavarna, att uppskov ej medges på vinsten vid en försäljning eller får tas med in från tidigare försäljning, att vinstskatten är 25 % vid en försäljning (istället för 22 %) samt att du förmånsbeskattas på grund av bostadsförmån. För mer info, vänligen se www.skatteverket.se.

Vad är det för skillnad på en bostadsrättsförening och en bostadsförening
Bostadsföreningar var föregångarna till dagens bostadsrättsföreningar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom. I dag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar följer Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar. Även regler för att köpa/sälja skiljer sig åt. 

Jag vet var jag vill bo, men min drömbostad finns inte på marknaden. Kan ni hjälpa mig att hitta den?
Vi hjälper dig gärna att hitta det perfekta boendet. Vi tar emot dina önskemål och skapar en bevakning så att vi hittar rätt objekt som passar dina specifika önskemål. Vi arbetar även för att hitta din drömbostad underhand, det vill säga utanför den publika marknaden. Många affärer görs på detta sätt idag och vi har ett stort nätverk av såväl presumtiva köpare som säljare.

Jag har en bankkontakt men skulle vilja jämföra med andra. Har ni tips?
Vi samarbetar med Nordea och har nära kontakt med dem. De har hjälpt många av våra kunder och vi får alltid snabb service och bra villkor. Hör av dig så berättar vi mer. 

Behöver jag renovera inför en försäljning för att maximera vinsten? Vad är värt och inte värt att göra?
Vi tar gärna ett möte på plats för att se vad du kan göra för att maximera potentialen för just din bostad. Detta för att säkerställa att du satsar din investering på rätt sätt. Vi har samarbeten med hantverkare för alltifrån en enklare målning till helentreprenad.

Jag har ett nytt boende som jag vill inreda. Har ni tips?
Vi har en egen professionell heminredare hos oss på Edward & Partners. Hon hjälper er gärna med allt ifrån tips och råd till att förvandla din bostad till en drömhem. Kontakta oss gärna så bokar vi in en konsultation.

 

Hittar du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss på info@edwardpartners.se eller 08 – 22 80 80 så hjälper vi dig.