Ingarö

Enkärrsvägen 26

 • Tomtarea 3540 kvm

 • Utgångspris

  3.390.000 SEK

  (~958 / kvm)

Välj informationstyp

 • Nu finns möjligheten att förärva en levande tomt om 3 540 kvm!

  Nu finns möjligheten att förärva en levande tomt om 3 540 kvm med variation och höjd i söderläge i naturskön idyll - här kan ni skapa ert eget drömboende för att njuta av den lugna naturen! På tomten finns en stor gräsmatta, ravin, berg, uppväxta träd, välbevarad önskebrunn och ett fritidshus om 34 kvm, ett gästhus samt förråd samtliga är rivningsobjekt.

  Tomten ligger på naturnära Ingarö med närhet till bad- och båtplats, Ingarö golfklubb och kommunikation i form av busslinjen som går längs med Mörtviksvägen.

  Enkärret utgör idag ett fritidsområde där många väljer att permanent bosätta sig, ett perfekt läge för att sola, tillbringa underbara grillmiddagar på eller ta ett svalkande dopp i Svartträsket och Återvallsträsket, en idyllisk plats med sjöar, klippor, sandstrand och fina brygganläggningar. Detta område erbjuder ett stillsamt lugn i ett naturnära läge med hav och sjö i närheten. Ingarös belägenhet i Stockholms skärgård, i kombination med effektiva transportmöjligheter gör det möjligt att smidigt pendla till Stockholms stad. Närmaste busshållplats är Enkärrsvägen där buss 428 längs med Mörtviksvägen tar er in till stadskärnan alternativt busshållplatsen Återvall där busslinje 429 och 430 går. Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, badstränder och härliga strövområden i skog och mark. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik. Vill du byta ut lugnet mot stadspuls borde du se hit! För dig som gillar vandringar i orörd mark, svamp och bärplockning kommer säkerligen Långviksträsk att bli ett perfekt utflyktsmål. Detta är Värmdös 44:e naturreservat, och är en mycket vacker plats med länets största orörda myr. På Ingarö hittar du hela tiden nya vägar till fantastiska sevärdheter, där du alltid hittar väl utbyggda vandringsleder för din upptäckslusta.

  Här finns det fritidsaktiviteter i form av Ingarö IF som är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, ute rink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Nära till Brunns Centrum där det finns mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger. I närheten finns även flertalet skolor och förskolor, Brunns skola har elever i årskurs F-9 och Fågelviks skola har elever i årskurs F-5. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9. För information om barnomsorg se www.varmdo.se

  Kommunen kommer under i början av 2021 påbörja byggnationen av kommunalt vatten och avlopp – byggtiden beräknas till 1,5 – 2 år, för mer information om detta kontakta den ansvarige mäklaren. Byggrätten enligt detaljplanen som vunnit laga kraft 2020-07-29 så får största byggnadsarean för huvudbyggnad vara 200 kvm med en högsta byggnadshöjd av 5 meter. Komplementbyggnader får uppföras i sammanlagt 60 kvm och med en högsta byggnadshöjd av 3,5 m. Största taklutning för huvudbyggnad samt för komplementbyggnad är 38 grader. Vid uppförande av huvudbyggnad får ni även möjligheten att uppföra bland annat friggebod, attefallshus, skärmtak eller en bygglovsfri tillbyggnad om 15 m².

  Detaljplanen finns att ta del av på hemsidan.

  Välkommen ut i natursköna Ingarö med närhet till storstaden!

  Vatten

  Vatten saknas. Avlopp saknas

  Rättigheter

  Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:9 ändamål: Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning, Övrigt, Samfällighet: Värmdö Enkärret S:1

  Pantbrev

  10.000 SEK

  Taxeringskod

  1620000

 • Detaljplan

Planerade visningar

 • Tomt

 • Tomt

 • Tomt

 • Tomt

 • Önskebrunn tomt

 • Tomt

 • Tomt ovanifrån

 • Tomt ovanifrån

 • Väg område

 • Område

 • Område

Intresseanmälan