Östermalm

Torstenssonsgatan 11

 • Antal rum 3

 • Boarea 88 kvm

 • Våning 2/4

 • Månadsavgift 5.897 SEK

 • Accepterat pris

  10.000.000 SEK

  Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Välj informationstyp

 • En 3:a med högt i tak, stuckaturer och kakelugn!

  ACCEPTERAT PRIS! En fantastisk lägenhet på en av Östermalms attraktivaste tvärgator. En bostad om 3 rum och kök på 88 kvm i en sann sekelskiftesanda med generös takhöjd, kakelugn och prydliga stuckaturer. Belägen på våning 2 med ett trägolv och väggar klädda i nyanser av vitt och grått bidrar till en rymligare atmosfär. En renovering av fastigheten kommer ske snart för att restaurera den tilltalande byggnaden. Här befinner du dig i hjärtat av Stockholm med närhet till all service som du kan tänka dig, och lite till. För rekreation kan du vandra ner till Strandvägen och gå längst vattnet som leder dig till Stockholms kronjuvel, Kungliga Djurgården. Förutom promenad- och springstråk bland fantastiska miljöer hittar du också museer och kulturhistoriska intressanta villor. Välkommen att längta hem till Torstenssonsgatan 11!

  Upplåtelseform

  Bostadsrätt

  Objekt

  Lägenhet

  Hiss

  Ja

  Byggnadsår

  1895

  Uppvärmning

  Olja

  Ventilation

  Självdrag

  Fönster

  2-glas

 • En fantastisk lägenhet på en av Östermalms attraktivaste tvärgator. En bostad om 3 rum och kök på 88 kvm i en sann sekelskiftesanda med generös takhöjd, kakelugn och prydliga stuckaturer. Belägen på våning 2 med ett trägolv och väggar klädda i nyanser av vitt och grått bidrar till en rymligare atmosfär. En renovering av fastigheten kommer ske snart för att restaurera den tilltalande byggnaden. Här befinner du dig i hjärtat av Stockholm med närhet till all service som du kan tänka dig, och lite till. För rekreation kan du vandra ner till Strandvägen och gå längst vattnet som leder dig till Stockholms kronjuvel, Kungliga Djurgården. Förutom promenad- och springstråk bland fantastiska miljöer hittar du också museer och kulturhistoriska intressanta villor. Välkommen att längta hem till Torstenssonsgatan 11!

  Hall
  Välkomnande hall med ett läckert trägolv i furu, den generösa takhöjden och väggar klädda i vitt som går hand i hand med ljusgråa detaljer. Utrymme för en avlastningsbänk och skoställ finns här och om det inte räcker till har du även tillgång till en garderob.

  Kök
  Ett välplanerat kök som följer bostadens röda tråd med trägolv i furu, skåp och luckor i en grå ton som smälter samman med en bänkskiva i en ljusare kulör. Sekelskiftesdetaljer som högt i tak och ett serveringsskåp med fönstret som vetter mot en rogivande innergård och ger en naturlig ljuskälla. Utrustning som tvättpelare, diskmaskin, diskhon, ugn, häll med fläkt och kyl/frys hittar du här.

  Matplats/Sovrum
  En matplats idag med ett utrymme för en större matgrupp för middagar med nära och kära. Den generösa takhöjden, golvet i furu och ytskikt klädda i ljusa toner stärks av eleganta stuckaturer. Ett fönster som vetter ut mot lugna Torstenssonsgatan och trädtoppar bidrar till en lugnande atmosfär. För den som behöver ytterligare ett sovrum finns möjligheten att omvandla rummet till en sovrum med plats för en säng, skrivbord och garderober.

  Vardagsrum
  Bostadens ögonsten är den här stora ytan som andas sekelskifte med takhöjden, två fönster som vetter ut mot Torstenssonsgatan, stuckaturer och en fantastisk kakelugn. Rummet följer bostadens röda tråd med det läckra golvet i furu och väggarna i vitt. Här har du utrymme för en större soffgrupp med TV som gör det till den perfekta platsen för fredagsmys.
  Sovrum
  Den primära viloplatsen i bostaden är det här rummet. Den röda tråden återfinns här med takhöjden, golvet i furu och två fönster som vetter ut mot den rogivande innergården. Utrymme för en större säng, nattduksbord och garderober finns. Inte nog med det har du även två skyddsänglar som vakar över dig i form av två stuckaturer.

  Badrum
  Ett badrum med väggar i ljuskakel och ett golv i en beige ton. Här hittar du utrustning som handfat, toalett, dusch och ett spegelskåp.

  Områdesbeskrivning
  Torstenssonsgatan, som fått sitt namn efter Fältmarskalken Lennart Torstensons, är en rofylld återvändsgatan som sträcker sig mellan Strandvägen och Storgatan. Belägen i närheten av undangömda kvarterskrogar som Brasserie Bobonne och små konditorier som Storgatans Café bidrar till en hemtrevligare känsla. En kort promenad bort hittar du Östermalmstorg med dess goda kommunikation och den fantastiska Saluhallen. Karlaplan ligger också i närheten med dess breda utbud i Fältöversten där du hittar allt du kan tänka dig. Längre upp på gatan hittar du sevärdheter som Riksantikvarieämbetet och det Historiska Muséet ett stenkast bort. För rekreation kan du vandra ner till Strandvägen och gå längst vattnet som leder dig till Stockholms kronjuvel, Kungliga Djurgården. Förutom promenad- och springstråk bland fantastiska miljöer hittar du också museer och kulturhistoriska intressanta villor. Välkommen till Östermalm!

 • Förening Brf Terra Nova
  Andelstal 4,285%

  Brf Terra Nova är, för tillfället en oäkta bostadsrättsförening, som bildades 2019 och består av 27 lägenheter med bostadsrätt, 2 råvindar med bostadsrätt, 3 hyresrätter och 1 lokal. Fastighetens beteckning är Stockholm Kasernen 12 som färdigställdes 1895 och består av ett gatuhus samt ett gårdshus. Förening äger fastigheten och marken innehas med äganderätt. Föreningen går vid årsskiftet över till en äkta bostadsrättsföreningen då det blir ett nytt verksamhetsår.

  GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
  2014 Nylagda tak på både gatuhuset och gårdshuset

  KOMMANDE RENOVERINGAR
  2020 Fasadrenovering.
  2020 Installation av hiss i gårdshus.
  2020 Upprustning och förlängning av hiss i gathuset.
  2020 De två befintliga balkongerna mot gatan renoveras i samband med fasadrenoveringen. Förutsättningar för bygglov för balkonger mot innegården ska undersökas.
  2020 Renovering av fönster.
  2020 Renovering av tvättstugan.
  2020 Uppfräschning ytskikt i källare.
  2020 Byte samtliga avlopps- och vattenstammar.

  2020 Skapande av duschrum/badrum i samtliga lägenheter. Vissa lägenheter saknar i nuläget våtutrymme därför behöver detta utrymme placeras in i planlösningen. I
  nuläget finns ingen fastställd planlösning och föreningen vet därför inte vad som är möjliga placeringar av våtutrymmen eller hur stora de blir.
  Kostnadsfördelningen för de nya våtutrymmen kommer troligtvis bli att föreningen står för kostnaden av nya stammar, tillvatten, håltagning och återställandet.
  Bostadsrättsmedlemmen står för övriga kostnader som iordningställande av våtutrymmet. Modellen för hur arbetena kommer genomföras är heller inte fastställd.
  Mest sannolikt är att föreningen kommer övervaka och säkerställa en kvalitetssäker leveransen av samtliga våtutrymmen, men att kostnaden för detta går ut
  på medlemmarna.

  2020 Utbyte av elinstallationen i lägenheter. Föreningen drar fram ny servis till lägenheten, bostadsrättsinnehavaren står kostnaden för omtrådning i lägenhet.
  2020 Installation av fiber för TV, Internet, Tele.
  2020 Generella ytskiktsrenoveringar i befintliga lägenheter. Bostadsrättsinnehavaren bestämmer själv utförande och står kostnaden för ytskiktsrenovering i lägenheten.
  2020 Renovering av lokal mot gatan.
  2020 Nyinstallation av fjärrvärme eller bergvärme.
  2020 Demontering och sanering av oljepanna och tank.
  2020 Utbyte av radiatorer- och stamregleringsventiler.
  2020 Injustering värmesystem.
  2020 Utbyte av värmekulvert mellan byggnaderna.
  2020 Besiktning och renovering av rök- och ventilationskanaler.
  2020 Utbyte av fastighetens elinstallationer.
  2021 Renovering av trapphuset och entréer.

  Upprustningen av Torstenssonsgatan 11 är ett omfattande arbete. Oförutsedda händelser kan försena den nuvarande preliminära renoveringsplanen. Åtgärder som ovan är tidsatta till 2020 kan därför mycket väl bli utförda 2021.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN
  - Tvättstuga
  - Innergård
  - Cykelskjul på innergården(kommer renoveras alt. byggas nytt.)

  AVGIFT
  Det ingår värme och vatten i avgiften. Det finns ingen planerad avgiftshöjning men föreningen har dock en omfattande kostsam renovering framför sig. Samtidigt har man en plan att utöka den kommersiella ytan i fastigheten för att öka intäkterna. Föreningen vill att avgiften skall ligga på en rimlig nivå nu och framåt.

  EKONOMI
  Juridisk person beviljas inte som medlemmar i föreningen.
  Delat ägande accepteras mellan makar, registrerad partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas.
  En överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras säljaren.
  Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet debiteras låntagaren.
  Föreningen räknar med en belåning på 15 000 kr per kvadratmeter efter ombyggnationen.

  PARKERING
  Föreningen disponerar inte några garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering finns på gatan. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret tel: 08-508 263 00 eller på www.stockholm.se/parkering

  BREDBAND/TV
  I nuläget finns varken kabel-TV eller bredband. Det kommer installeras i samband med nya el-serviser som dras in i lägenheterna.

  ÖVRIGT
  Till bostaden tillhör ett källarförråd.
  För mer djupgående information vänligen kontakta Imran Kararic på 0701441097.

 • Ekonomisk plan Brf Terra Nova

Planerade visningar

 • Vardagsrum

 • Sovrum

 • Vardagsrum

 • Vardagsrum

 • Hall

 • Kök

 • Hall

 • Matsal

 • Matsal

 • Kakelugn/Vardagsrum

 • Kakelugn/Stuckaturer

 • Badrum

 • Entré/Fasad

 • Planritning

 • Alternativ Planlösning

Intresseanmälan