Sälj med Edward & Partners

Vårt första möte

Vi gör ett besök i din bostad för att samla in information om bostaden och dina specifika behov och önskemål. Varje objekt är unikt, när vi får förtroendet att förmedla ett objekt gör vi vårt yttersta för att hitta det där "lilla extra" som gör att vi kan hitta rätt köpare för maximal avkastning. Det är viktigt för oss att du som säljare alltid känner dig trygg och nöjd, därför har vi alltid en öppen kommunikation med alla parter under hela förmedlingsprocessen.

Ett starkt koncept

En riktigt bra affär kräver ett riktigt starkt koncept. Med öga för detaljer och gedigen marknadskunskap ser vi till att din bostad presenteras på bästa möjliga sätt. Det kan röra sig om allt från styling till renovering – små investeringar som ger stor avkastning. Vi arbetar därför med branschens vassaste fotografer, stylister och inredningsdesigner för att skapa attraktiva prospekt som står ut på marknaden.

En skräddarsydd strategi

Vi hittar rätt väg till rätt köpare. Kvalitet och kunskap är grundvalarna i vår verksamhet. Därför tar vi alltid fram en skräddarsydd och genomarbetad försäljnings- och marknadsföringsstrategi för just din bostad. Det gäller oavsett om det handlar om utvalda tidningar, digitala medier, unika annonslösningar eller kringtjänster. Vill du gå den diskreta vägen förmedlar vi självklart även objekt underhand via vårt gedigna nätverk av presumtiva köpare. Strategin för just din försäljning utformar vi givetvis tillsammans med dig som säljare, alltid med målsättningen att ge dig maximal avkastning på din bostadsaffär.

Ett lyckat avslut

Vi finns med dig hela vägen från det första mötet till försäljningen av din bostad – men det tar inte slut där. Med ett uttalat fokus på långsiktiga relationer tar vi inte bara hand om förmedling och kontraktskrivning, utan säkerställer också högsta kundnöjdhet genom hela processen. Du ska vara mer än nöjd med vårt arbete, först då är vi nöjda. Vår ambition är att få förtroendet att även i framtiden hjälpa dig till ditt livs bästa affär, igen.

Köp med Edward & Partners

Hittat ditt drömboende?

Då vi förmedlar många attraktiva objekt bör du kontakta den ansvariga mäklaren direkt om du är intresserad – på dagens marknad kan det gå fort och många bostäder säljs innan den officiella visningen. Skicka även in en intresseanmälan via objektet på vår hemsida så kommer du automatiskt in i slingan och blir uppdaterad om det blir aktuellt med en förhandsvisning eller om budgivning startar.

Budgivningsprocessen

Varje affär är unik. Därför kan budgivningarna ta olika lång tid beroende på spekulanterna och säljarna. Det vanligaste är att man har en öppen budgivning men det förekommer ibland så kallade dolda bud som är förenade med villkor att budet enbart ska presenteras till säljaren. Det är säljaren som bestämmer till vem och till vilket pris som bostaden ska säljas. Självklart försöker vi som mäklare alltid rekommendera säljaren det som vi tror är bäst för affären, samtidigt som vi vill hålla alla inblandade parter informerade och nöjda. En budgivningslista lämnas alltid ut med alla bud som lämnats till både köpare och säljare innan tillträdet.

När bostaden blir din

Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet – det vill säga bud som kommer in fram till dess att kontraktet är skrivet måste framföras till säljaren. Så fort du har vunnit budgivningen ska du därför kontakta banken för att få köpeobjektet godkänt och därefter bokar vi in en kontraktsskrivning. Efter att kontraktet är skrivet har man normalt cirka en vecka på sig att betala in handpenningen om 10 procent, därefter betalar man slutlikviden på tillträdesdagen.